YleistäOsastotKalustoJuhlasaliYhteystiedotLinkit


Espoon VPK Esbo FBK 120 vuotta år

Kalusto

Sammutusauto LU431LU431 on vuonna 2000 käyttöönotettu Espoon VPK:n omistama sammutusauto. Yksikköä voidaan myös nimittää säiliösammutusautoksi, koska yksikön vesisäiliöön mahtuu vettä 5300 litraa. Yleisesti sammutusautoissa on noin 3000 litraa vettä säiliössä. Sammutusautossa istumapaikkoja on kuusi, jolloin vahvuudeksi saadaan 1+5. Sammutusauton kalusto on lisääntynyt hurjasti sitten hankintavuoden ja auton kalustokaappeja on muokattu tarpeiden mukaan. Tällä hetkellä sammutusautosta löytyykin kaikki tarvittava kalusto aina myrskyvauriotehtävien hoitamisesta tulipalojen sammuttamiseen.

Kalustoa autosta löytyy seuraavasti:

Miehistönkuljetusauto LU437


LU437 on Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen omistama Volkswagen Transporter, istumapaikkoja löytyy 1+8 henkilölle.

Miehistönkuljetusauton ensisijainen tehtävä on kuljettaa lisämiehistö tilannepaikalle tarvittaessa. Autoa voidaan käyttää myös muillakin tavoilla, esimerkiksi liikenteenohjaukseen, kaluston kuljettamiseen, myrskytilanteissa varustaa itsenäiseksi yksiköksi, evakuointiin ja letkukärryn vetoautona.

Letkukärry


Espoon VPK on erikoistunut suurien vesimäärien siirtämiseen Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiveiden mukaan. Kyseistä tehtävää varten palokunta on rakentanut pelastuslaitokselta saadun peräkärryn ahkioon niin sanotun letkukärryn.

Letkukärryssä on 110 mm:n paloletkua 800 metriä ja 76 mm:n paloletkua 600 metriä. Lisäksi letkukärryssä on syöttötukkeja, jakoliittimiä, sulkuventtiilejä sekä erilaisia liittimiä paloposteille ja vesiasemille.

Sivusto © Espoon VPK 

Valokuvat © Tuomo Savolainen